24 май

Днес е ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

„Българино, знай своя род и език“- бе възкликнал атонския монах и тези думи преминават през вековете и достигат до нас като заклинание. Защото ние, българите, имаме с какво да се гордеем.

С учениците от групата за ЦДО  под ръководството на г-жа Иванина Паскалева и учениците от прогимназиален етап с помощта на г-жа Славка Петрова – образователен медиатор в училището по проект „Подкрепа за успех“ отбелязахме най-светлия български празник – на българската писменост, просвета и култура. Децата  бяха подготвили стихове и песни с които да възхвалят делото на светите братя Кирил и Методий.Най-малките наши ученици отбелязаха и празника на Буквите. Всички участници получиха специални грамоти за участие в празничната програма. А по-малките ученици получиха и допълнителни подаръци, осигурени от община Добричка за участие в конкурса “ Здраве и радост с Баба Марта“, организиран от община Добричка.

На празничния концерт на община Добричка, посветен на 24 май, награди получиха и учениците, които постигнаха отлични резултати през учебната година. Наградите бяха връчени лично от кмета на община Добричка – госпожа Соня Георгиева.

Вижте повече за събитията тук.