Откриване на учебната 2020-2021 година

Скъпи ученици и колеги,

Уважаеми родители и гости !

Добре дошли в любимото ни училище! Добре дошли на откриването на 2020/2021 учебна година!

Днес е истински празник, защото нашето училище става на 175 години през настоящата учебна година. Днес е истински празник, защото отново сме заедно след лятната раздяла и звънкият смях на нашите деца оглася до вчера опустелите училищен двор и класни стаи.

Позволете ми да се обърна първо към най-малките!

Скъпи ученици от първи клас!

Добре дошли при нас! Разбираме прекрасно вашето вълнение преди първата среща с училището, учебниците, учителите, защото всичко друго в човешкия живот може да се повтори, но първият учебен ден в училище може да бъде само веднъж. Подайте с доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието.

Бъдете здрави, весели, жизнени и палави, изживейте щастливи детските си години, учете се, трудете се, за да станете достойни граждани на нашата родина! Пожелавам ви незабравими дни в нашето училище, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдете заедно!

Скъпи ученици!

Лятото свърши, започват дълги дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. Независимо как и при какви условия ще протече тази учебна година, бъдете преди всичко здрави и спокойни – до вас са вашите учители. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Не се отказвайте от мечтите си, защото те са вашите криле. Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте! Бъдете смели! Пораснете толкова, колкото са големи мечтите ви!

Уважаеми колеги!

На Вас пожелавам все така неуморно да създавате и да пазите богатството на българското училище – неговите възпитаници! Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преборим заедно трудностите, които ни очакват в условията на предстоящото обучение, да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!

Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценният дар за труда ви!

Уважаеми родители!

Искам да благодаря за подкрепата на всички Вас, които сте ни поверили най-скъпото си – своите деца.

Очаквам отговорността на учителите да бъде споделена и от Вас и от всички, които се грижат и работят с нашите деца, за да ги преведем уверено през дългия път на Знанието и Науката.Пожелавам Ви да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на предстоящата учебна година и на живота като цяло!

Нека всички да бъдем достатъчно отговорни, за да опазим както собственото си здраве, така и здравето на всички около нас!

Откривам новата учебна година.

Пожелавам на всички много здраве и успех!

На добър час!